0

Р ъководството на баскетболната НБА може да наложи нова много тежка санкция на една от звездите си Джа Морант заради поредна изцепка с огнестрелно оръжие.

Асът на Гризлис, който вече отнесе осем мача през сезона за публикуване на видео в Instagram, показващо го с огнестрелно оръжие в нощен клуб, отново беше спрян от отбора си по същата причина.

Звездата от франчайза на Мемфис е видян отново с огнестрелно оръжие заедно с няколко приятели във видео, публикувано на живо в Instagram

„Запознати сме с видеото в социалните медии, включващо Джа Морант. Той е отстранен от всички дейности на отбора в очакване на преглед на лигата. В момента нямаме повече коментари“, споделиха Гризлис в изявление.

Джа Морант, който е на 23 години и е една от изгряващите звезди на НБА, този път може да получи много по-сурово наказание за назидание – половин сезон аут.

Джа Морант рискува да загуби много повече на фона на 5-годишния си договор за 194 милиона долара от сезон 2023-2024.

Чандлър Парсънс, бивш играч на Гризлис, отиде една крачка по-далеч в молбата си за санкция към Морант: „Накажете Джа Морант за целия сезон!“

А Куаме Браун, номер 1 в Драфта на НБА през 2001 г. и също бивш играч на Гризлис, каза след като научи за този нов инцидент от Джа Морант, че той е "най-тъпият кучи син в НБА".

„Джа Морант, значи обичаш да си играеш с оръжия, а? Вместо да си седиш вкъщи и да си играеш с купените всякакви оръжия, предпочиташ да го направиш на живо в Instagram и да си навлечеш проблеми. Трябва да си най-тъпия кучи син на НБА! 

Обещаха ти 231 милиона долара, а ти искаш да си шибан главорез", изригна Браун, който е на 41 и е направил 63 милиона долара през 12-годишната си кариера в НБА.

"Да, добре е да имаш пистолет. Имаш право на Втора поправка да имаш пистолет. Но защо, по дяволите, продължаваш да го вадиш заплашително?", добави той в "Kwame Brown Bust Life".

Морант лъсна и със стриптийзьорки

Изтрещял с патлак: Звезда от НБА обеща да стане умен

Ас от НБА върти пищов в нощен клуб (ВИДЕО)