0

С ветовният рекордьор във вдигането на тежести Карлос Насар продължава да удивлява с възстановяването си, пише днес в. "Мач Телеграф".

Той следва железен режим и е устремен към рекордно бързо завръщане, въпреки че скъса ахилес в началото на месец май. Карлос показа, че вече прави успешни серии със 130 кг, както и единично повторение клек на гърди със 180. Освен това, малко повече от 2 месеца след операцията, щангистът плува по 6-7 километра три пъти седмично и провежда бегови упражнения с кондиционния си треньор.

„Първата седмица можех да стъпвам само на пета, без да натоварвам ахилеса. Чувството беше като преди това - сякаш съм с патерица... От тренировките усетих, че силата ми се е запазила в гърба и в краката“, разкри Насар пред bTV.

„Веднъж месечно съм на консултации при лекаря, който ме оперира – д-р Нешев. Изцяло слушам неговите съвети, за да продължи възстановяването ми да върви добре“, добави Насар. Преди месец, когато свали гипса, тежеше 82 кг. Понастоящем е 90.

В края на юни стана ясно, че той отива на световното първенство в Рияд. Нещо повече: подадената от него заявка е най-високата в кат. до 89 кг, а с нея показва, че е амбициран да си върне световния рекорд. Дали Насар наистина ще вдига в Саудитска Арабия остава под въпрос, но присъствието му там може да се счита за задължително. Десетте с най-добър двубой от европейското до олимпийските игри в Париж през 2024 получават квота, а в момента Карлос е втори. Нужно е световният рекордьор да покрие и минималния брой състезания, за което е достатъчно просто да се качи на кантара.