0

Б ългарската гордост във вдигането на тежести Карлос Насар вече е насочил всичките си усилия към Олимпийски игри в Париж през лятото. Той се завърна от Тайланд след поредния си триумф - титлата от Световната купа в Пукет. С 396 килограма Карлос Насар грабна трофея и изравни световния рекорд в двубоя. 

„Чувствам се страхотно. Наистина това беше един голям показател за предстоящите Олимпийски игри. Може да очакваме същите постижения и там. Чувствам се невероятно. За съжаление не успях да се справя със световния рекорд и всички трудности, които преминах по време на пътя, като високата горещина, силното слънце и тези неприятни ситуации, които преминах по време на тренировка. Но въпреки това световният рекорд не е тежест, която представлява трудност за мен и е абсолютно възможно да се направи и на Олимпиадата, дори и повече“, сподели Карлос Насар на летището.

„Сега според мен трябва да оставя малко изненада за публиката и за аудиторията, но наистина мисля да има още изненади и занапред", добави той.

„Точната дума не е да не ми пука, просто като стъпя на подиума този спорт, аз го обожавам и обичам, и точно тези надпревари ме карат да бъда себе си. И това е нещото, което харесва ми, което ме поддържа и не толкова ме изморява, колкото ме мотивира.“

Той коментира и промяната на ръководството в родната федерация по щанги.

„Доста тежко го преживя Ариф Маджид с тези фалшиви статии, които бяха пуснати за него. Въпреки това, той остава мой приятел и гледаме да се сработим със следващото ръководство, тъй като нашия общ интерес е да правим спорт. Не бих оставил възможност да ми попречат за подготовката.“

„Мисля да прекарам около 30-40 дни в Париж преди състезанието, но все пак още подлежи на коментар и не е твърдо решено“, завърши Карлос Насар.