0

Д вукратният шампион Новак Джокович отпадна рано-рано от турнира от сериите "Мастърс" в Монте Карло с награден фонд 5,4 милиона евро. В двубой от втория кръг сърбинът, който не беше играл в официален мач от два месеца, загуби изненадващо с 3:6, 7:6(5), 1:6 срещу Алехандро Давидович Фокина.

Ноле не бе играл от 24 февруари в Дубай, а общо имаше три мача за 2022-ра преди днешния - и трите точно на турнира в ОАЕ. 

Очакваше се, че именно от Монте Карло ще започне рестарта за Ноле след куп неприятности и проблеми, които имаше от началото на годината, но очевидно ще се случи по-натам.


За Джокович няма да има проблеми да играе на всички големи турнири на клей до "Ролан Гарос", а после и на тревата до "Уимбълдън". За надпреварите от Големия шлем обаче все още не е сигурно.

А само преди ден Джокович се позабавлява със звездите на ПСЖ Неймар и Верати. Вижте във видеото:

За Алехандро Давидович Фокина пък това беше първа победа над Джокович, която дойде след много нахъсана игра, с раздаване до последно и гонене на невъзможни топки по корта. Неговият следващ съперник ще бъде определен в мача между Давид Гофен и Даниел Еванс.

В други срещи от днес номер 16 в схемата Лоренцо Сонего от Италия се наложи с 6:3, 6:3 над Иля Ивашка (Беларус), докато десетият поставен Тейлър Фриц (САЩ) отстрани Лукас Катарина (Монако) след 6:7 (6), 7:6 (5), 6:4.