0

Н ационалката Никол Тодорова поведе в многобоя при жените в 28-о издание на международния турнир по художествена гимнастика "Gracia fair cup" в унгарската столица Будапеща, първи старт по ФИГ за тази година.

Тодорова стартира изключително стабилно и събра актив от 67.500 точки, след като получи 33.900 точки на обръч и 33.600 на топка. Възпитаничката на Николай Боев игра със самочувствие и стартира отлично сезона. Отзивите след представянето на програма й са изключителни и всички са единодушни, че започва много силно във възраст жени.

С ярки, отличителни композиции и безгрешна игра Никол Тодорова оглави временното класиране в многобоя.

Другата българска представителка при жените Ивайла Горанова също се представи отлично и след стабилна игра има 62.950 точки (31.850 на обръч и 31.100 на топка), което й отрежда пето място във временното класиране.

Два от два възможни финала за България в края на първия състезателен ден, след като с две първи по сила оценки Никол Тодорова влиза на финалите на обръч и на топка. Ивайла Горанова се класира четвърта на обръч и на топка, но остана извън финалите, защото по регламент може да участва по една представителка от държава.

Съдия за България на това състезание е Ина Делчева, която беше в панела за трудност на тяло с обръч. Днес гимнастичките ще играят с бухалки и с лента, а в неделя са финалите на отделните уреди.

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ В ИНСТАГРАМ

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ В ТИКТОК

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА КАНАЛА НИ В YOUTUBE

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА КАНАЛА НИ ВЪВ VBOX