0

Б ългарският пилот във Формула 3 Никола Цолов не успя да се пребори за точки в изпълнения с инциденти спринт на пистата „Имола“ в Италия, в който за 18 обиколки имаше общо четири излизания на колата на сигурността и един кратък период с виртуална такава. Тези чести прекъсвания на надпреварата не позволиха да има големи размествания в класирането спрямо старта. Така Никола успя да спечели само четири места спрямо стартовата си 17-та позиция и завърши 13-ти.

А в челото победата по драматичен начин спечели Ноел Леон, който пресече финалната линия на второто място. Мексиканецът изкара почти цялата дистанция на първото място, но бе изпреварен в самия край от Оливър Гьоте, който рестартира по-добре след виртуалната кола на сигурността в последната обиколка. Германецът обаче бе наказан с пет секунди след финала, заради нарушение на процедурата при едно от излизанията на колата на сигурността. Сходна санкция имаше и за Тим Трамниц, който запази третото си място след това наказание.

 

В генералното класиране в челото има трима пилоти с по 37 точки, но лидер заради победата си в основното състезание в Бахрейн е Люк Браунинг, който отпадна днес. Втори е Леонардо Форнароли, който остана 11-ти, а третият пилот с 37 пункта е шестият от спринта на „Имола“ Габриеле Мини. Никола Цолов губи една позиция и се смъква до 17-то място със седемте точки, които спечели в спринта в Бахрейн, където бе много близо до първата си победа във Формула 3. Днес той бе изпреварен от Леон, за когото това са първите точки за годината.

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ В ИНСТАГРАМ

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ В ТИКТОК

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА КАНАЛА НИ В YOUTUBE

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА КАНАЛА НИ ВЪВ VBOX