0

Янцин, Пламен Вълков, наш пратеник

Тотален малшанс преследваше днес на слалома българската слаломистка Ева Вукадинова. В първия манш един доброволец застана до една от вратите по трасето и националката ни, която бе с номер 66 се разконцентрира и спря. Организаторите й позволиха да се качи отново и да стартира. Изморената от изминаването на почти 2/3 от трасето Вукадинова се качи на старта и кара за втори път. Логично обаче силите й не издържаха и тя завърши едва 49-а на 8,54 сек от лидерката Дюр.

Българската скиорка Ева Вукадинова с първи коментар след инцидента на слалома на олимпиадата, призна, че й е било много тежко и е изпитвала болка

Във втория манш българката се движеше стабилно, но малко след средата лявата й ска слезе по-ниско и червеният кол остана между двете й ски. Така 20-годишната дебютантка на олимпиадата Вукадинова бе дисквалифицирана. Тя стартира в слалома и с лонгета на дясната ръка, защото на гигантския получи контузия в първия манш. Въпреки това тя стартира във втория тогава и зае 36-о място, което е изравнено най-добро българско представяне при жените на олимпийски игри.

За първи път на зимна олимпиада шампионката в слалома няма да е от големите нации в ските. Словачката Петра Влъхова спечели олимпийското злато в слалома

„Да, всичко е наред, опитах се да дам максималното. Доволна съм, независимо от случилото се в първия манш, важното е, че съм жива и здрава. Със сигурност и ментално ми повлия случилото се, чувствах се добре в първия манш. Можех да се справя по-добре във втория манш. Пожелавам си още такива големи форуми. Със сигурност, ако имам друго участие на олимпиада, ще опитам да съм много по-добре подготвена“, сподели Ева Вукадинова пред БНТ.