0

К арлос Алкарас, който вчера нахлу с гръм и трясък в топ 20 в тениса, ходи с колежка.
Въпреки че е едва на 18 години, испанецът от месеци излиза с 4 г. по-голямата от него Мария Гонсалес Хименес. Двамата обаче са изключително дискретни по отношение на чувствата си.

Стройната брюнетка също като тийнейджъра идва от град Мурсия, където той започва да тренира на корта едва на 4. По тениса го запалва баща му – бивш национален състезател, а Карлос е вторият по възраст от четирима братя в семейството. Сега негов треньор е стигалият до №1 в света Хуан Карлос Фереро, който триумфира на „Ролан Гарос“ през 2003-та. През същата година се ражда и неговият бъдеш възпитаник.

В неделя Алкарас влезе в историята на своя спорт, ставайки най-младият шампион на турнир от категория АТР 500 от създаването й през 2009 г. За титлата на клея в Рио де Жанейро той надви с 6:4, 6:2 третия в схемата и далеч по-опитен от него Диего Шварцман (Арж), а по пътя си се справи и с италианските звезди Матео Беретини и Фабио Фонини. Любопитното е, че на същата надпревара преди две години Карлито постигна първата си победа на ниво АТР Тур.

„Направо не мога да повярвам! Беше страхотна седмица за мен, играх на много високо ниво. Това беше първият ми турнир на червено от дълго време и съм щастлив от формата, която показах“, заяви Алкарас на церемонията, на която вдигна втората купа в кариерата си след тази в Умаг миналата година.

С новите 500 точки на сметката си 185-сантиметровият Карлито прелетя с 9 места до рекордната 20-а позиция в ранглистата и вече може да се похвали с $2,2 млн. от наградни фондове в кариерата си. Шеметният му възход напомня много на този на неговия сънародник и идол Рафаел Надал. Също като носителя на 21 титли от Големия шлем Алкарас е голям фен на Реал (Мадрид).