0

Я ник Синер, новият спортен кумир на Италия, №2 в мъжкия тенис от този понеделник, има и неудържима страст към колите. 

Двукратният победител в Sofia Open, който надви нашия Григор Димитров на финала в Маями в неделя, обича да се снима с колите, които харесва.

В социалните мрежи южнотиролецът пусна свои кадри до модела Stelvio на италианската марка „Алфа Ромео“, към който определено е много привързан.

Неговата любима Alfa Romeo Stelvio Q4 Veloce е модел с два вида двигатели: турбо бензин с 280 к.с. и турбо дизел с 210 к.с., но не е ясно кой точно е изборът на Яник.
„Алфа“-та, оборудвана с осемстепенна автоматична скоростна кутия, гарантира респектиращи до 215 км/ч, с ускорение до 100 км/ч за 6,6 секунди. Jannik е много привързан към този модел. 

Синер има слаб ангел и към друга „италианка“ - наскоро той изпробва две бижута на „Ферари“, но същевременно не може да устои на чара и на една „баварка“, тунинговано Audi RS6, която обгрижва в своя гараж, разкрива „Гадзета дело спорт“.

Audi RS6 с двигател V8 с мощност 600 к.с.  позволява да се развият 250 км/ч, а тенисистът направи някои подобрения за по-висока скорост и комфорт на „баварката“.

Освен „Стелвио“ и „Ауди“, италианецът си купи и „Алпин“, но не е известно каква е версията на А110.

Неговата страст към мощните двигатели го отведе в средата на декември във Фиорано, дома на „Ферари“, за много специален тест зад волана малко след като с Италия спечели Купа Дейвис.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ferrari (@ferrari)

Яник се забавляваше да подкара нетипично синьо Ferrari Purosangue по пътищата на  хълмовете около Маранело. 

Първият нещо като SUV на компанията от Маранело се задвижва от 6,5-литров V12 двигател. Той е способен да достави 725 к.с. мощност и 716 Nm максимален въртящ момент за ускорение от 0 до 100 км/ч за 3,3 секунди, и дълъг спринт от 0 до 200 км/ч - за 10,6 секунди и максимална скорост малко над 310 км/ч. 

Синер тества също SF90 Spider Assetto Fiorano на пистата, но този път задължително с главния тест пилот Рафаеле де Симоне, тъй като в случая трябваше да се укроти мощ от 1000 конски сили с максимална скорост от 340 км/ч от 4-литровия twin-turbo V8 и 3 електрически мотора.