0

Т реньор, чието име е изписано със златни букви в Залата на славата, вече не гледа мачовете от НБА. Това е големият Фил Джаксън. Той направи признанието в подкаста  Tetragrammaton с Рик Рубин. Джаксън се е отвратил от играта през 2020 година. Тогава бе решено мачовете да се играят в "балон" в Орландо заради пандемията. Освен това бе позволено на състезателите да изписват на гърба си съобщения като "Животът на тъмнокожите има значение", "Справедливост", Равенство" и т.н. „Не се наслаждавам на играта“, каза Джаксън, който спечели 11 титли като треньор на Чикаго Булс и Лос Анджелис Лейкърс.

„Едно цяло поколение вече не харесва НБА. Те направиха нещо, което беше доста глупаво, те направиха балон в Орландо и всички отбори бяха набутани там!", продължава Фил.  „И те имаха надписи на гърба си като „Справедливост“.  Беше дори смешно. Справедливост е под коша, а Равенство опитва да го спре, но го фаулира. Внуците ми се скъсаха да се смеят. Това не мога да го гледам. 

„Дори сложиха лозунги на пода и основните линии. Опитват да се грижат за публиката или да привлекат определени хора към играта? Със сигурност обаче отблъснаха много народ. Хората обичат да гледат спорта като нещо, което е далеч по политиката. Тя трябва да остане извън играта. Мястото й не е там", категоричен е Фил.