0

О рганизаторите на „Уимбълдън“ бяха обвинени в това, че са уволнили временни служители по странни причини. „Ол Инглънд Клъб“, който организира турнира, е наел повече хора, отколкото има нужда, но вместо да ги освободи по тази причина, са търсени странни обяснения за уволненията. Според „Гардиън“ няколко души, които са отговаряли за настаняване на феновете, са загубили работата си, защото са „отишли до тоалетна без да питат“. Поне трима служители пък са били изгонени, защото са седнали с питие, след като смените им са свършили. 

19-годишен служител се оплака, че е загубил работата заради това, че е седнал с колеги на хълма – трибуната пред Корт №1, където феновете сядат да гледат мачове на видеостена.

„В почивката си с мой приятел седнахме там и хапнахме ягоди. След това той получи мейл, че няма да получава повече смени. Сега се страхуваме да правим каквото и да е в почивката си, дори да седнем, защото може да ни изгонят и нас. Цялото нещо е много странно“, призна служителят, пожелал анонимност. 

Друг работник нарече ситуацията „пълна каша“: „Мисля, че това говори достатъчно за ръководството на този турнир. Уволняват хора постоянно. Като цяло са назначили повече хора, а няма достатъчно фенове, не толкова, колкото очакваха. Сега уволняват хора с оправдания като това, че гледат тенис в почивките си.“

От „Ол Инглънд Клъб“ заявиха, че ценят служителите си и тее са с основна заслуга за провеждането на турнира.