0

Г ригор Димитров ще се изправи срещу чеха Якуб Меншик утре (9 октомври) не преди 11часа българско време, отреди програмата за деня на Мастърса в Шанхай.

Сблъсъкът между двамата от осминафиналите на турнира е трети на „Шоу корт 3” и ще стартира след края на двубоя между Томи Пол и Томаш Махач. Те, от своя страна, ще започнат след приключването на срещата, която противопоставя Стефанос Циципас и Даниил Медведев.

Григор започна с трисетова победа над Зизу Бергс от Белгия в рамките на три дни заради дъжда, който обърка плановете на организаторите. Впоследствие първата ни ракета елиминира шампиона от Монреал Алексей Попирин с 40-ия си успех за сезона.

Меншик пък се справи последователно с Педро Мартинес, миналогодишния финалист Андрей Рубльов и Александър Шевченко, като и в трите си мача трябваше да играе три сета.

Димитров има един-единствен официален мач срещу чеха и той бе загубен – на Мастърса в Мадрид по-рано тази година, когато отстъпи с 2:6, 7:6 (4), 3:6. Победителят от двубоя им в Шанхай ще играе в следващата фаза с Роман Сафиулин или четирикратния шампион Новак Джокович.