0

О лимпийската шампионка по художествена гимнастика от Рио 2016 Маргарита Мамун (Русия) проведе три Мастър класа в България.

На 1 април Мамун беше във Варна, на 2 април в Пазарджик и на 3 април в София. В столицата Мамун проведе класа в тренировъчната зала "Арена Армеец", а домакин е БФХГ със съдействието на СК Илиана.
Олимпийската шампионка от ансамбъла по художествена гимнастика Стефани Кирякова се срещна с Мамун, която е едно от нейните гимнастически вдъхновения.

В София рускинята се снима и с целия отбор - Кирякова, Мадлен Радуканова, Симона Дянкова, Лаура Траатс и Ерика Зафирова.

"Ако през 2016-та някой ми беше казал, че ще имам снимка с олимпийската шампионка от Рио Маргарита Мамун, нямаше да повярвам. А ако някой ми беше казал, че когато се снимаме и двете ще бъдем олимпийски шампионки, определено щях да го обявя за луд. Но животът може да бъде невероятно нещо, когато мечтаете смело и работите много за това, което искате. Не знам дали Мамун някога ще осъзнае какво вдъхновение е била нейната кариера и път за мен. Тя е невероятен човек и изключително вдъхновяваща личност. Щастлива съм, че имах възможността да се запозная с нея", написа Кирякова в Инстаграм.