0

С ъветът на Европейската атлетика единодушно одобри въвеждането на финансови стимули за представяне на лекоатлетите от следващото континентално първенство в Рим през 2024 година. Това стана днес по време на 171-ото заседание на управата на организацията във Вилнюс (Латвия).

Форматът и структурата на премиите ще бъде съобщена по-късно, но за първи път в историята от дебютното издание на Европейските първенства през 1934 година лекоатлетите ще получават подобни бонуси.

"Радвам се, че можем да обявим, че за първи път ще се раздават бонуси за представяне на Европейско първенство по лека атлетика. Това е историческо решение“, каза българският президент  на Европейската атлетика Добромир Карамаринов.

„Предоставянето на тези премии за отлични постижения ще поощри допълнително най-добрите състезатели в Европа да участват в Рим през следващото лято, но също така ще допринесе допълнително и за интереса от страна на фенове и на медии, а това ще даде още по-голяма стойност на шампионата. 
Ще продължим да инвестираме устойчиво във всички състезания под наша егида и в мероприятия, които да помогнат за развитието на леката атлетика. 

С това историческо решение на Съвета искаме да повишим атрактивността на най-голямото събитие в нашия календар, но без да пренебрегваме другите ни важни ангажименти", отбеляза още  Карамаринов.

Източник: БТА