0

Г еорги Аврамчев бе преизбран за президент на Българската федерация по плувни спортове (БФПС) на днешното редовно отчетно-изборно Общо събрание на централата, което се проведе в комплекс "Царско село" в София.

Тандемът Георги Аврамчев и генералният секретар Димитър Бобев спечелиха с пълно мнозинство на гласуването, в което взеха участие 131 делегати от 69 клуба. 

Техните опоненти Борис Божилов за президент и Ивайло Павлов за генерален секретар получиха 16 гласа.

"Резултатите показват, че вървим в правилна посока. Разбира се, допускаме и грешки, но който не работи, той не греши. При такава подкрепа, мога само да благодаря. Ще работим с още по-големи усилия, за да може българското плуване, артистично плуване и скокове във вода да се развиват", каза Георги Аврамчев след събранието.

Президентът на федерацията добави, че ще засили работата по места - срещи с кметове и областни управители, за да се настоява за решаване на проблемите на клубовете с базата.

По отношение на конфликта с елитния състезател Антъни Иванов, Георги Аврамчев разкри, че няма промяна в решението на УС на федерацията по отношение на неговия договор.

"Срещнахме се с Антъни и неговия адвокат Георги Градев миналата седмица. Те предложиха промени в договора, но на последното заседание на УС решихме, че ще изчакаме решението на съда в Лозана дали Антъни ще бъде наказан за неявяване на три извънсъстезателни допинг проверки. Чакаме Антъни да влезе в лагера на националния отбор в Бургас", каза Аврамчев.

Георги Аврамчев ръководи БФПС от 2010 година когато пое президентския стол от оттеглилия се Юрий Кюлев и довърши оставащата една година от мандата му. Впоследствие беше преизбран през 2011 г. и 2016 г. През 2021 г. общо събрание не се проведе заради пандемията от коронавирус.