0

Д вукратният победител на Обиколката на Франция Тадей Погачар (Словения) от тима на ОАЕ спечели със спринт 20-ия етап на състезанието между Белфор и Льо Маркстайн, който бе 133,5 км.

Словенецът даде време 3.27:18 часа, като това бе последният планински етап на Тур дьо Франс. Той изпревари австриеца Феликс Гал от Ситроен и носителя на жълтата фланелка Йонас Вингегор от Йъмбо-Висма, които завършиха със същото време. Това бе втора победа за словенеца в 110-о издание на Обиколката на Франция.

Четвърти и пети останаха британските братя близнаци Саймън Йейтс и Адам Йейтс, като вторият все пак остана на седем секунди зад групата на победителите.

В генералното класиране продължава да води убедително Вингегор, който има общо време от 79.16:38 часа и води със 7,29 минути на големия си съперник Погачар.

Йонас Вингегор ще триумфира утре, освен ако не се получи някои инцидент, с втората си поредна титла на престижното колоездачно състезание, като трябва да направи дефиле по булевард "Шан-з-Елизе" в Париж.

Източник БТА