0

П редполагаем фен открадна часовника на пилота на Ферари Шарл Льоклер за 300 000 евро – апашът се приближи до него уж за снимка с любимеца си, и ловко отне поръчковия му Richard Mille със знамето на Монако. 

Това стана във Виареджо Дарсена близо до Ливорно. Часовникът е Richard Mille 67-02, персонализиран в цветовете на флага на Монако, марката, която спонсорира Ферари във F1. 

Подобен прототип беше продаден на търг миналата година за 2 милиона евро, въпреки че може да се намери на пазара за около 300 000 евро.

Пилотът беше в компанията на личния си треньор Андреа Ферари, когато фен се приближи до него с извинението да прави снимки. Той обаче отнема часовника, след което изчезва със спринт, според TGCOM24, новинарският уебсайт на Mediaset.

Льоклер и неговият треньор нямаха друг избор, освен да предупредят карабинерите, които се намесиха на мястото, за да започнат първите свидетелства за разследването.

Андреа Ферари е от Виареджо и беше този, който публикува в Instagram снимката на мястото, където е извършен грабежът, напълно тъмна улица, и оповести случилото се публично.