0

Д нес в Стара Загора се проведе първото издание на лекоатлетическият турнир Beroe 5K Road Race. В града на липите дойдоха едни от най-изявените състезатели на средни и дълги бягания през последните години.

Beroe 5K Road Race

 Beroe 5K Road Race

В списъците фигурираха имената на Християн Стоянов- двукратен световен шампион за пара атлети, Милица Мирчева- единствената българка участвала на Олимпийски Маратон, Шабан Мустафа - световен шампион за ветерани, както и много шампиони на България в различни бегови дисциплини и възрасти като Девора Аврамова, Билсерин Сюлейман, Стоян Владков, Сава Тодоров, Николай Първанов и много други. Участие в бягането взе и новият президент на БФЛА  Иван Колев.

Челните тройки при жените и мъжете бяха сформирани съответно от:

Жени: 1- Милица Мирчева, 2- Девора Аврамова, 3-Билсерин Сюлейман

Мъже: 1- Християн Стоянов, 2- Стоян Владков, 3- Иван Андреев

Като над 90% от регистрираните участници успяха да застанат на старт и да преодолеят дистанцията от 5км. След което получиха и медал за своето участие.

В детското бягане на 600м участваха стотици деца от града и страната. Като стартът бе даден от националната рекордьорка и победителка при жените Милица Мирчева. Призьорите в бяганията бяха наградени от Йорданка Благоева- носителка на два медала от Олимпийски игри в дисциплината скок височина; Емилия Драгиева - носителка на бронзов медал от световно първенство в дисциплината скок височина и Иван Колев- Президент на БФЛА.