0

Р осица Денчева се класира за първи път в кариерата си за полуфиналите на сингъл на турнир при жените от веригата на Световната федерация (ITF). Талантливата българка елиминира след обрат рускинята Милана Жабраилова с 4:6, 6:2, 6:2 за 2.40 часа игра на надпреварата на клей в Ираклион (Гърция) с награден фонд 15 хиляди долара.

16-годишната Денчева поведе с 2:0 в първия сет, но загуби шест от следващите осем гейма. 

Във втората част тя взе аванс от 4:1 и след 6:2 изравни. В третата решителна част националката спечели пет поредни гейма от 1:2 до 6:2, за да стигне до крайния успех.

Българката си осигури 4 точки за световната ранглиста и 734 долара, а за място на финала тя ще играе утре срещу четвъртата поставена в схемата испанка Клаудия Осте Ферер.

В същото време националът за Купа "Дейвис" Пьотр Нестеров отпадна на полуфиналите на двойки на турнира по тенис на твърда настилка в Шарм ел Шейх (Египет) с награден фонд 15 хиляди долара.

Българинът и Лукаш Покорни (Словения), трети в схемата, загубиха от вторите поставени Иржи Барна и Ян Храздил (Чехия) със 7:5, 4:6, 6-10 за 1.39 час.

Участието на Пьотр Нестеров на турнира се осъществява с подкрепата на EGT.