0

З ащитаващият титлата си на US Open Карлос Алкарас (Испания) с лекота премина в третия кръг след нова победа в три сета - 6:3, 6:1, 7:6 (4). Този път жертва на испанеца беше Лойд Харис, който е тренирал с него в академията на Хуан Карлос Фереро, когато е бил на 15-годишна възраст.

След като си свърши работата на тенис корта на US Open, Карлос Алкарас с удоволствие заговори пред журналистите за отбора на сърцето си – Реал Мадрид. Карлитос не веднъж е подкрепял „кралския клуб“ от трибуните на „Бернабеу“, а сега, след като досегашният му любимец Бензема напусна към Саудитска Арабия, той има нов „бял“ идол – Джуд Белингам.

„Много съм щастлив да го гледам с Реал Мадрид. Той е фантастичен и талантлив играч, един от най-добрите в света“, каза Алкарас пред тенис репортерите.

„Сигурен съм, че ще бъде най-добрият играч в света на тази позиция. Много, много съм щастлив, че го имаме в отбора – поговорихме малко с него, страхотен човек е, чудесно момче!“

На корта Алкарас имаше проблеми с южноафриканския си съперник само в третия сет, но вдигна оборотите в правилните моменти и не допусна проблеми в тайбрека, за да спечели със 7:6 (4). Намиращият се на 177-о място в ранглистата Харис дори направи пробив в подаването на Алкарас за 4:2. Но испанският фаворит веднага върна брейка и след това изравни, макар и изправен пред нови три възможности за пробив. В тайбрека Харис се съпротивляваше до 4:4, след което пропусна свое подаване и така Алкарас взе мача.

В следващия кръг той ще се изправи срещу 26-ия в схемата на "Ю Ес Оупън" Даниел Еванс (Великобритания). Малко по-рано в нощните часове британецът отстрани Ботик ван Зандсхулп (Нидерландия) с 1:6, 6:1, 6:3, 6:3.

Номер 8 в решетката на основната схема Андрей Рубльов (Русия) преодоля във втория кръг Гаел Монфис (Франция) с 6:4, 6:3, 3:6, 6:1. В следващия кръг той ще се изправи срещу друг французин – Артюр Ридеркнеш, който се възползва от травмата на Матео Беретини и изигра едва два сета.

Рубльов, който има 14 титли в турнири от АТР и две през този сезон, обаче ще се опита да подобри и най-сериозното си постижение в "Големия шлем", където никога не е минавал над четвъртфинал.

Номер 13 Алекс де Минор (Австралия) се справи лесно с китаеца Ибин У с 6:1, 6:2, 6:1, а също с чиста победа върви напред и Камерън Нори (Великобритания, номер 16). Нори изхвърли друг азиатец Ю Сию Су (Тайван) със 7:5, 6:4, 6:4.

Латиноамериканците Николас Хари (23, Чили) и Себастиан Баес (Аржентина) също се поздравиха с победи. Хари преодоля Алекс Микелсен (САЩ) с 4:6, 6:3, 6:3, 6:3, а Баес игра само два сета, тъй като Фелипе Мелиджени Алвес (Бразилия) се отказа след 6:4, 6:4.

Наградният фонд на турнира е 65 милиона долара, а по-рано вчера и българската звезда Григор Димитров се класира за третия кръг, елиминирайки британеца Анди Мъри с 6:3, 6:4, 6:1.