0

Р афаел Надал разпердушини Лоренцо Сонего (Италия) в мач от четвъртия кръг на "Уимбълдън". Легендата се нуждаеше от малко повече от два часа, за да спре устрема на съперника си - 6:1 6:3 6:4. В следващия кръг на Рафа му предстоитруден дуел с Ботик ван де Зандсхул.

Матадора беше безмислотен и набързо поведе с 4:1 гейма. Испанецът реализира втори брейк, за да си осигури спечелването на първия сет.

Сонего изглеждаше доста уплашен от класата на Надал и скоро частите бяха 2:0 в полза на левичаря от Манакор. Пълната доминация на 22-кратния победител в турнири от "Големия шлек" продължи с пълна сила и съвсем скоро началният удар на италианеца се пропука за пореден път. Рафа не се колебаеше да търси завършващи удари, които намираха съперниковото поле безотказно и геймовете станаха 4:2 в полза на фаворита. Тогава световният номер 54 поиска покривът на корта да бъде затворен, а след паузата намери сили да изравни за 4:4. Реакцията на Надал беше безкомпромисна и заслужено крайната победа отиде в неговата сметка.