0

М инистърът на младежта и спорта Весела Лечева връчи купата след  демонстративната среща между големите звезди на снукъра Рони О'Съливан и Джими Уайт. Двубоят се проведе при голям зрителски интерес във волейболната зала на Левски София. Ракетата, както е известен О'Съливан, спечели с 5:4 фрейма,

„Участието на две толкова големи звезди на световния снукър е най-добрата реклама на спорта. Президентът на федерацията Олег Велинов полага сериозни усилия за неговото развитие, а такива събития само могат да привлекат още повече фенове и желаещи да играят снукър. Поздравявам организаторите, спонсорите и публиката за тази вечер, която привържениците на играта ще помнят дълго време“, каза министър Весела Лечева.

Рони О'Съливан е смятан за един от най-талантливите и най-успешни състезатели в снукъра за всички времена. Тази година той спечели седма световна титла и изравни рекорда на Стивън Хендри. 

Джими Уайт е участвал в шест финала на световно първенство. Той е и трикратен световен шампион за ветерани, световен първенец на двойки и световен шампион при аматьорите.  

Днес двамата ще играят демонстративен мач и в Пловдив.