0

А ржентинецът Франсиско Черундоло даде аванс на световния отбор срещу селекцията на Европа, след като победи норвежеца Каспер Рууд с 6:4, 6:4 в първия мач от тазгодишното издание на "Лейвър къп", който се провежда в Берлин.

Във втория двубой Стефанос Циципас изравни резултата. Най-добрият гръцки тенисист спечели на сингъл срещу Танаси Кокинакис с 6:1, 6:4 .

Черундоло, който е 31-и в световната ранглиста, реализира единствен пробив в седмия гейм, за да вземе първия сет, а във втората част поведе с 5:2 и това се оказа решаващо за успеха срещу деветия в света Рууд. Циципас пък направи силно начало срещу австралиеца, като взе осем от първите девет гейма, което се оказа ключово за победата, дошла след 83 минути игра на корта. По регламента на надпреварата победа в мач от първия ден носи 1 точка, от втория - 2 точки, а от последния трети - 3 точки. Краен победител е отборът, достигнал първи до 13 точки.

В последната среща на сингъл за деня, насрочена за 20:00 часа, Григор Димитров ще се изправи срещу Алехандро Табило (Чили). Първият ден ще завърши с двубой на двойки между Карлос Алкарас (Испания) и Александър Зверев (Германия) срещу Тейлър Фриц и Бен Шелтън от САЩ.