0

Е вропейската конфедерация по волейбол ЦЕВ официално присъди служебна загуба на първенеца на България Хебър Пазарджик в мача от 4-и кръг на Група А в Шампионската лига. От ЦЕВ присъдиха служебна победа на германския Фридрихсхафен над Хебър с 3:0 (25:0, 25:0, 25:0) за мача, който трябваше да се играе тази вечер от 21,00 часа.

От ръководството на Хебър информираха ЦЕВ и Фридрихсхафен, че тимът от Пазарджик не може да пътува до Германия за двубоя, защото заради очакваната тридневна карантина няма да може да вземе участие във финалите на Купата на България в Бургас от 29 до 31 януари.

От Хебър бяха отправили последно предложение, при което двубоят с Фридрихсхафен да се играе в удобно за германския вицешампион време, но явно от ЦЕВ са го отхвърлили, след като в официалния сайт на Европейската конфедерация по волейбол вече са написали крайния резултат от двубоя и той е 3:0 в полза на Фридрихсхафен. 

Освен това, този резултат е отразен и в актуалното класиране на Група А, където Хебър има 1 победа (3:2 над Фредрихсхафен) и 2 загуби (0:3 от Ястрежебски Венгел и 0:3 от Фридрихсхафен).