0

Н еописуеми емоции е изпитала младата българска тенисистка Росица Денчева след като спечели титлата на сингъл на силния турнир "Еди Хер Интернешънъл" във Флорида, САЩ. Той е един от най-силните и престижни в света за възрастовите групи от 12 до 18 години.

 

Българката триумфира при 14-годишните след шест победи със само един загубен сет, като в схемата на двойки тя също се представи силно и достигна до финала. "Чувството е невероятно. Атмосферата по време на награждаването беше страхотна. Снимки, интервюта, поздравления от познати и непознати хора от цял свят. Не бях изживявала подобно нещо досега. Много бях слушала за
тези турнири и през цялото време ми се струваха само като един мираж", коментира Денчева за официалния сайт на БФТ.

През следващата седмица тя ще участва на неофициалното световно първенство по тенис за подрастващи – турнирът "Ориндж Боул".

"За физическата подготовка не се безпокоя. В това отношение работим системно и целенасочено с кондиционния ми треньор Светослав Топузов. По-скоро затруднения може да възникнат в чисто психологически аспект, тъй като там умората настъпва по-бързо. Но се надявам, че с помощта и подкрепата на треньори и отбор ще се справя", каза Денчева.