0

Г ригор Димитров загуби от световния номер 2 Карлос Алкарас на тенис турнира на трева в Куинс (Лондон) с 4:6, 4:6 за час и 32 минути игра. Това бе трета загуба на Димитров от три мача срещу испанеца, сочен за наследник на Рафа Надал, и техният първи сблъсък на трева. 

Хасковлията си заработи 60 145 евро с достигането да 1/4-финала.

Димитров започна мача на свой сервис, като водеше с 40:15, но остави на 20-годишния испанец да го изравни, а след това и пробие още на старта. 

След това Алкарас затвърди пробива си и взе солидна преднина. 

Ключовият момент в първата част бе в петия гейм, който се игра близо 10 минути. Българинът имаше три възможности за пробив, но пропусна всички и в крайна сметка съперникът му поведе с 4:2. 

След това всеки взимаше подаването си до края на сета при 6:4 за Алкарас.

Вторият сет започна отлично за Димитров, който е шампион от Лондон от 2014 година. 

Той взе уверено подаването си, направи при пробив на испанеца, а след това и го затвърди - 3:0. Следващите три сета обаче бяха за напористия Алкарас, който успя да изравни резултата, възползвайки се и от двойни грешки на сервис за българина.

Карлос Алкарас се възползва от натрупана инерция и отново взе сервиса на хасковлията за 4:3. Димитров не се предаде и върна пробива, благодарение на много добри и дълбоки ретури, но при 4:4 загуби своето подаване на нула, което позволи на испанеца да сервира за мача. 

Алкарас стигна до два мачбола и реализира още първия за крайното 6:4.

Въпреки поражението Григор Димитров показа добра игра в генералната си репетиция за "Уимбълдън"

Карлос Алкарас ще играе в полуфинала срещу американеца Себастиан Корда, който по-рано през деня надигра британеца Камерън Нори с 6:4, 7:6 (1).

В другия полуфинал ще се срещнат датчанинът Холгер Руне и Алекс Де Минор от Австралия. Руне се наложи над италианеца Лоренцо Музети с 6:4, 7:5. 

В първия мач от деня Де Минор успя да победи французина Адриен Манарино с 6:4, 4:6, 6:4 за повече от 2 часа и 20 минути на корта.