0

И талианката Лиза Витоци спечели индивидуалната дисциплина на 15 километра от първия кръг за сезона на Световната купа по биатлон в шведския зимен Йостерсунд.

28-годишната Витоци триумфира в първото индивидуално състезание за новата кампания, след като измина трасето за 44:03.9 минути и допусна само една грешка в третата от четирите стрелби. 

За италианката това е четвърти успех в кариерата.

Състезанието беше изключително драматично и само една десета от секундата раздели първите две. 

Втора завърши германката Франсиска Пройс с 20 от 20 повалени мишени, а третата позиция зае сънародничката й Ванеса Фойгт с пасив от 10.1 секунди и също без грешка в стрелбата.

За Витоци, който по традиция се представя отлично на шведската писта, това е 21 индивидуален подиум в кариерата, както и четвърти пореден на 15 км. Тя е носителка на малката Световна купа в тази дисциплина за миналия сезон.

Три българки участваха в състезанието, а с най-предно класиране е Лора Христова. Тя е на 62-о място с две пропуснати мишени и изоставане от 5:44.6 минути. 

Валентина Димитрова завърши 66-а с три грешки и пасив от 6:22.3 минути, а Даниела Кадева е 97-а с пет пропусна и на 13:08.0 минути от Вирер.

Общо 99 биатлонистки застанаха на старт днес.

Витоци поведе в генералното класиране с 90 точки, пред Франциска Пройс със 75 и Ванеса Фойгт с 60.

Източник: БТА