0

Ж елезният Майк Тайсън не издържа на предизвикателството и отново слага ръкавиците за бой на ринга. На 57-годишна възраст страховитият бивш световен шампион в тежка категория ще се изправи срещу Джейк Пол (27 години) на 20 юли на стадион AT&T в Тексас.

Шоуто ще се излъчи  от платформата Netflix, същата, която наскоро предложи мача между Рафа Надал и Карлос Алкарас, който се проведе в Лас Вегас.

Още не е потвърдено дали това е официална професионална битка или демонстративен бой, въпреки че сочи повече към шоуто, защото бившият шампион в тежка категория ще бъде на 58 години по време на двубоя това лято - т. е. ще има 31 г. възрастова разлика между двамата.

Легендарният бивш боксьор от Ню Йорк приключи на професионалния ринг с рекорд от 50 победи (44 с нокаут) и 6 поражения.

ЛУД ЗА ВРЪЗВАНЕ: Майк Тайсън стъпи на Стария континент, купи 100 гълъба! (СНИМКИ)

Съперникът му, инфлуенсърът станал боксьор Джейк Пол, взе Железния Майк в своя екип за втория си бой на ринга - срещу бившия баскетболист Нейт Робинсън, който бе нокаутиран на ринга.

От своя боксьорът и инфлуенсър Джейк Пол, който има рекорд 9-1 като професионалист, коментира: „Това ще бъде най-голямата битка в историята. Моята цел е да стана световен шампион и сега имам възможността да се докажа срещу най-великия шампион в тежка категория на всички времена. Това ще бъде битката на живота ми."

Единственото поражение в кариерата на Пол, който се подобри значително като боксьор, дойде срещу Томи Фюри (братът на Тайсън Фюри), единственият сериозен боксьор, срещу когото се е изправял.

Сред неговите жертви са ММА фигури като Нейт Диас, Андерсън Силва и Тайрън Уудли. Сега, обаче, насреща е не кой да е, а най-младият световен шампион в тежка категория в историята, безспорният шампион в нея между 1987 и 1990 г. - Железния Майк Тайсън.

Да те бият е по на далавера: Железния Майк Тайсън със сензационно признание

Тайсън се закача с Мадалина на Гришо. Румънката го ласкае: Един от най-земните хора, които съм срещала