0

Б ившият лидер в световната ранглиста Рафаел Надал ще участва на турнира в Бризбейн (Австралия) през януари, съобщи испанският тенисист в петък.

22-кратният шампион от турнирите от Големия шлем беше преследван от дълготрайни контузии и не е играл от последното издание на Откритото първенство на Австралия, когато отпадна във втория кръг. 

"Време да се завърна след една година. Ще бъда в Бризбейн в първата седмица от следващия месец. Ще се видим там", заяви Надал във видео, което беше публикувано в социалните медии в петък.

37-годишният тенисист спечели титлата в Мелбърн през 2022 година след победа в пет сета и обрат срещу Даниил Медведев. Испанецът изрази желание да участва на "Ролан Гарос" през следващия сезон, както и на олимпийските игри в Париж. 

Рафаел Надал е двукратен шампион в Мелбърн, но не е участвал в официален мач от около 10 месеца и след това претърпя операция на бедрото.

Той е аут от спорта в продължение на 317 дни, което в тениса означава смъкване много надолу в ранглистата - сега бившият водач е №663. Това означава, че той може да се изправи още в първия кръг срещу нашия Григор Димитров, който участва в същия турнир. В Бризбейн заявки са дали също Холгер Руне, Анди Мъри, Бен Шелтън.

Турнирът започва тази година и завършва в следващата - от 31 декември до 7 януари.