0

Г ръцкият тенисист Стефанос Циципас обяви, че е влязъл несправедливо на прицела на официалните лица на Australian Open, когато е бил хванат на място как получава нерегламентирано треньорски съвет от баща си при загубата на полуфинала от Медведев.

Гръцката звезда рухна в четвъртия сет от загубата си от омразния му съперник Даниил Медведев, след като получи предупреждение за нарушение на регламента за получен съвет от баща му Апостолос.

Циципас се ухили, когато му връчиха предупреждението за нарушение, когато научи, че официалните лица са провели операция под прикритие, за да заковат баща му в нарушение.



На него не му беше изобщо до смях в следващите моменти, като загуби сервисите си след като получи предупреждението за нарушението.

Тенис коментатори от цял ​​свят бяха впечатлени и силно развеселени от хитростта на официалните лица на турнира.

Реферът от турнира Уейн Маккюън и треньорката Ева Асдераки-Мур тайно се позиционираха в началото на тунела на играчите точно под ложата на екипа на Циципас.

Асдераки-Мур, която говори гръцки, трябваше само да се скрие за няколко минути, преди да даде знак на съдията на стола, че е чула някой в ​​ложата на Циципас да дава треньорски съвети.

Голямата тенис звезда Джим Къриер, който е репортер на турнира, описа ситуацията като успешна „операция за ужилване“ за залавянето на Циципас. 23-годишният грък е сериен нарушител, когато става въпрос за получаване на т. Нар. „коучинг“ и си е изградил репутацията на безсрамно игнориране на правилата.

Това бе и основната причина руснакът Медведев да изпусне нервите си в края на втория сет и яростно да поиска от съдията на стола да накаже Циципас за нарушение на кодекса.

Трябваше да мине цял час преди желанието на Медведев да бъде удовлетворено.

Коментаторът на Channel 9 на корта Сам Гроте каза: „Ева Асдераки-Мур беше позиционирана там с няколко уоки-токита и доколкото аз разбрах това, което видях, беше да видим Ева просто позиционирана там до края на този мач, за да слуша треньорските съвети за Циципас.

Тя е в тунела точно там в тунела. Тя е точно отдолу, но извън видимост. Така че по същество това е операция за ужилване. Те не се опитват да го сплашат и спрат, те се опитват да го хванат. Доста хитро!”

Циципас след мача предположи, че не е честно срещу него да има такава операция, но не и срещу Медведев.

"Свикнал съм с това. Те ме целят отдавна", каза той на пресконференцията си.

„Получавал съм няколко (предупреждения) в миналото и съдиите винаги обръщат внимание на ложата ми, никога не обръщат внимание на ложата на противника. Аз съм жертва на това от дълго време."
 

Медведев съвсем не видя нещата от този ъгъл. Руската звезда нарече испанския съдия Хауме Кампистол „котенце“, защото не е предприел действия срещу Циципас.

„Разбираш ли гръцки? Разбираш ли гръцки? Следващият път трябва да е нарушение на кодекса“, каза той, оплаквайки се защо Циципас не е получил нарушение.

„Ако не, ти си, как да го нарека, котенце. Повтори отговора на моя въпрос, ще ми отговориш ли на въпроса?"

Първата тирада на Медведев също беше словесна обида, която не беше наказана от съдията на стола.

"Луд ли си? Идиот ли си? Баща му говори на всяка точка“, каза той в тирада, уловена от телевизионните камери.

"Тъп ли си? Баща му може ли да говори при всяка точка? Баща му може ли да говори при всяка точка? Отговори на въпроса ми! Ще ми отговориш ли на въпроса? Ще ми отговориш ли на въпроса? Можете ли да отговорите на въпроса ми? Можете ли да отговорите на въпроса ми, моля? Може ли баща му да говори по всяка точка?”

Руснакът нямаше спиране: „О, Боже. Боже мой, толкова си лош, човече. Как може да си толкова лош и да си на полуфинал? Погледни ме! На теб говоря!"

След края на мача Медведев поиска извинение от испанския рефер за изпуснатите си нерви и обидите към него.