0

С ловашката скиорка Петра Влъхова бе транспортирана с хеликоптер в болница след падане в първия манш на гигантския слалом от Световната купа по алпийски ски в Словакия, съобщава агенция Ройтерс.

Олимпийската златна медалистка от 2022 г. е в стабилно състояние и преминава изследвания, уточняват от нейния отбор. 

Влъхова, на 28 години, спечели световната титла в дисциплината гигантски слалом през 2019 и държи рекорда за най-много победи от словашки скиори в Световната купа.

Това е трети случай само в последния месец, в който водещ скиор е транспортиран в болница с хеликоптер след падане. По-рано това се случи с французина Алекси Пентюро и норвежеца Александър Килде.

Медицински хеликоптер изнесе двама от страховитата писта Щрайф

В същото състезание в словашкия зимен център Ясна българската скиорка в елита на алпийските дисциплини Луиза Бертани отпадна в първия манш.

Бертани със стартов номер 47 е една от 13-те състезателки, които не успяха да завършат надпреварата. Освен Влъхова предсрочно приключиха и звезди като Федерика Бриньоне (Италия), Щефани Брунер (Австрия), Стефан Гроб (Швейцария).

Олимпийската шампионка Сара Хектор (Швеция) направи две отлични карания в двата манша и триумфира в гигантския слалом от Световната купа за жени в Ясна (Словакия). Тя изпревари с 1,52 секунди Микаела Шифрин (САЩ) и с 2,71 секунди Алис Робинсън (Нова Зеландия).