0

С ебастиан Фетел ще пропусне първия старт за сезона във Формула 1 за Гран при на Бахрейн. Четирикратният световен шампион е болен от коронавирус, потвърдиха от Астън Мартин. Мястото му ще бъде заето от Нико Хюлкенберг. 

Фетел е вторият пилот, който се заразява с COVID-19, в последната седмица. Даниел Рикиардо (Макларън) пропусна последните тестове преди сезона в Бахрейн миналата седмица, но вече се възстанови и ще може да участва в състезанието. 

Пилотът на Ред Бул Серхио Перес заяви, че Формула 1 трябва да помисли дали да не допуска болни от коронавирус пилоти да участват в състезания, ако симптомите им са леки. Мексиканецът пропусна два старта през 2020 г.

„Трябва да помислим дали не е добре да позволим на пилоти да участват, ако са с леки симптоми. Мисля, че има смисъл от подобна дискусия. С коронавируса всичко опира до късмет“, каза Перес. 

Пилотът на Ферари Шарл Льоклер пък каза, че всички трябва да са нащрек заради вируса: „Хубавото е, че постепенно нещата се връщат към нормалното. Но трябва да сме внимателни, защото COVID не е изчезнал. Все още, ако си с коронавирус, пропускаш състезания, а това е важно.“

Фетел пропуска за първи път състезание. Хюлкенберг пък влиза в ролята на резерва за трети път, като през 2020 г. кара за Рейсинг Пойнт и Астън Мартин, след като Перес и Ланс Строл бяха болни от коронавирус.