0

И спанецът Рафаел Надал за първи път заслужи наградата "Любимец на феновете" за 2022-ра на годишните награди на Асоциацията на професионалните тенисисти (АТР).

Надал се завърна на корта в началото на кампанията след 5-месечно отсъствие заради лечение на контузия, но направи най-добрия си старт на сезон в кариерата, като спечели 20 поредни мача. В серията той вдигна трофея на Откритото първенство на Австралия, а в последствие взе и рекордна 22-а титла от Големия шлем на "Ролан Гарос" в Париж.

Испанецът завърши годината с общо четири титли след триумфите си в Мелбърн и Акапулко, като постигна 39 победи в 47 мача.

"Много съм щастлив, че получавам наградата за любимец на феновете през 2022 година. Това ме кара да се чувствам чудесно. Искам да благодаря на всички не само за този приз, но и за подкрепата, която получавам навсякъде по света, където играя. Това означава много за мен. Затова с още по-голямо нетърпение очаквам 2023-а, за да имам възможност да споделя още много позитивни моменти", коментира Надал.

За любимци на публиката през 2022 година при двойките бяха избрани също за първи път Танаси Кокинакис и Ник Кириос, които спечелиха титлата при дуетите на родна земя на Откритото първенство на Австралия.