0

17-годишна таекуондистка спечели четвъртия медал за България на Европейските игри в Полша. Калина Бояджиева стъпи на подиума в кат. над 73 кг, след като в спор за бронза прегази в двете части съответно с 5:2 и с 12:7 трикратната световна шампионка Бианка Кук от Великобритания. 

Калина започна участието си на Игрите с победа 2:0 над Дана Азран (Изр), след това отстъпи със същия резултат пред туркинята Нафя Кюс, която обаче стигна финал и така изтегли българката до репежаш.

В него Бояджиева отстрани с 2:0 унгарката Хенриет Падла, което й осигури мач за бронза срещу Бианка Кук (Вбр). В спора за място на подиума българката победи категорично трикратната световна шампионка и поднесе най-хубавия подарък за рождения ден на своя треньор Пламен Трънски. 

Това е първи медал за родното таекуондо на Игрите и общо четвърти за България в Полша.

Още за Калина Бояджиева - ЧЕТЕТЕ ТУК

В женския бокс пък Станимира Петрова вече е само на победа от медалите, след като днес се наложи в осминафинала на кат. 54 кг с 5:0 над украинката Анастасия Ковалчук. В кат. 51 кг обаче Даниел Асенов загуби от поляка Якуб Сломински с 2:3 също в осминафинал. При 60-килограмовите Аслъхан Мехмедова отстъпи с 0:4 от хърватката Сара Берам.

Сестрите Стефани и Габриела Стоеви започнаха участието си с категорична победа в турнира по бадминтон.