0

Н осителят на 24 трофея от „Големия шлем” и актуален шампион от Откритото първенство на Франция – Новак Джокович, шокира света на тениса. 37-годишният сърбин, който е №1 в ранглистата, обяви, че може да прекрати участието си на „Ролан Гарос”, където се класира на 1/4-финала след епичен почти 5-часов трилър в 4 сета с аржентинеца Франсиско Черундоло (6:1, 5:7, 3:6, 7:5, 6:3).

"През последните седмици имах лек проблем в областта на коляното, но не беше нищо сериозно и дори играх турнири без да изпитвам никаква болка. Във втория сет обаче се подхлъзнах и усетих болка. Взех максимална доза болкоуспокояващи, които започнаха да действат в края на четвъртия сет, но техният ефект няма да бъде вечен.

Мисля, че спокойно можеше да избегнем тази ситуация, ако кортът беше в оптимално състояние. В един момент се чудех дали изобщо има смисъл да продължавам и обмислях отказване. Сега ще трябва с лекарите да направим необходимите тестове и да решим за сряда. Към момента не съм сигурен дали ще играя на 1/4-финалите", заяви пред медиите Джокович.