0

Т оп щангистът ни от последните години Божидар Андреев (73 кг) – европейски шампион от Батуми 2019, трети в света от Патая 2019 и пети на олимпиадата в Токио 2020, изненадващо спря с вдигането на тежести.

В. „Мач Телеграф“ научи, че сливенският талант си е събрал багажа и е напуснал тренировъчния лагер на отбора в Нови извор преди известно време. Той обмисля да прекрати кариерата си и да се занимава с нещо друго в бъдеще, но не и с вдигане на тежести. Тимът ни се готви усилено за световното първенство в Ташкент в периода 7-17 декември, но Божидар със сигурност няма да вземе участие, защото неговата заявка е оттеглена.

„Не ми се тренира повече, това е причината да си тръгна, друга няма. Нямам конфликт с личния ми треньор. Ще видя с какво ще се занимавам в бъдеще, все още не знам“, лаконичен бе Божидар пред „Мач Телеграф“ вчера. Както е известно, той остана пети на олимпиадата тази година, но на връщане от Токио заяви, че иска да остане до Париж 2024, където да спечели медал.

„Дано решението му е временно и в бъдеще Божидар да размисли и пак да се върне към щангите защото има големи възможности и страхотни качества за още успехи на подиума“, заяви старши треньорът на националния тим Иван Иванов. Отборът ни вече е в София и тренира на базата в „Дианабад“, където ще протече последната част от подготовката  преди световното в Ташкент.