0

Ш окираща новина съобщи легендата в колоезденето Алберто Контадор.

Испанецът ще зазими за известно време велосипеда, тъй като се възстановява от операция, извършена на 21 декември.

„Време беше да вляза в бокса за ремонт. Трябваше да премахна някои липоми, оказаха се над 100. Няма да карам за известно време“, написа пенсионираният спортист в профила си в Инстаграм.

Липомите са мастни доброкачествени тумори, обикновено подкожни. Отстраняването им може да се извърши с инжекции с локална упойка. Процесът на възстановяване може да отнеме от три до четири седмици. 

40-годишният пенсионирал се испанец позира с крака и тяло, увити в бинтове, пред шосеен велосипед AURUM – марка, чийто собственик и съосновател е заедно с колегата си в колоезденето Иван Басо. „Това е велосипедът, който ще карам следващия месец. Възползвам се от декември и януари да се оперирам. Както и да е – като се върна, ще бъда като куршум“, увери във видеообръщение легендата ден след медицинската манипулация. 

Навръх Коледа той осведоми как се развива възстановяването му и показа, че голямата превръзка вече е махната и заменена с по-малки.

След пенсионирането си през 2017 г. Контадор, известен с прякора си Ел Пистолеро, остана в колоездачната индустрия като генерален мениджър и основател на UCI Pro Team Eolo-Kometa заедно с Иван Басо. Изявява се и като коментатор за испанския „Евроспорт“. Той е сред най-успешните в своя спорт – по два пъти е печелил обиколките на Франция и Италия - „Тур дьо Франс“ (2007 и 2009) и „Джиро“ (2008 и 2015), и три пъти испанската „Вуелта“ (2008, 2012 и 2014).

Заради любимия спорт той изоставя училището, когато е на 16. Става професионалист през 2003-а.

Не всички новини за Контадор в последния месец са лоши. Отборът му Eolo-Kometa получи потвърждение за професионалния си статут. Легендата често кара със състезателите,  през 2001-а британецът Джон Арбилалд, тогава все още в тима, заяви пред Cycling Weekly, че Контадор все още е атлет до мозъка на костите си.

„Тренира усилено. Казва, че вече е с наднормено тегло и не е в същата форма, както преди. Но истината е, че все още кара здраво“.