0

Б ългарският тенисист Димитър Кузманов продължава успешното си представяне на турнира от сериите "Чалънджър" в Добрич с награден фонд от 36 900 евро, като се класира за четвъртфиналите след трудна победа срещу латвиеца Роберт Щромбахс.

Мачът от втория кръг започна в сряда, но бе прекъснат заради дъжд и доигран днес, а Кузманов успя да се наложи с 7:6(3), 7:6(4) в два тайбрека. И двамата тенисисти демонстрираха стабилна игра на сервис, като в хода на мача бяха реализирани само два пробива – във втория и третия гейм на втория сет.

Въпреки малкото възможности за пробив, Кузманов показа по-здрава психика в решителните моменти на мача. В първия тайбрек той поведе с 5:2 и спечели със 7:3. Във втория българинът, който е поставен под номер 9 в схемата, отново поведе убедително с 5:1, преди Щромбахс да намали разликата. Въпреки това Кузманов успя да задържи преднината си и затвори мача с два добри сервиса.

На четвъртфиналите Кузманов ще се изправи срещу нидерландеца Йеле Селс. За достигането си до тази фаза на турнира, българинът ще прибави 8 точки към своя актив в световната ранглиста и ще спечели 1030 евро от наградния фонд.