0

М инистърът на младежта и спорта Весела Лечева връчи купите на финалистите в турнира по тенис Sofia Open, който завърши в "Арена Армеец".  Шампион в престижната надпревара стана Марк-Андреа Хюзлер от Швейцария. В драматичен финал той спечели с 6:4, 7:6 (8) срещу Холгер Руне, Дания. 

"Като бивш атлет знам, че в спорта има победители и победени. Благодаря на състезателите, организаторите, спонсорите. Благодаря на публиката и на всички, които бяха съпричастни към тази проява. 

Надявам се, че турнирът Sofia Open е запалил хиляди деца по този прекрасен спорт. Пожелавам успех на всички. Надявам се да се видим отново", каза министър Весела Лечева, която награди с купи двамата финалисти. 

Преди двубоя Лечева участва и в жребия за финала. Турнирният директор Кей Годкхинди сподели, че за Sofia Open е привилегия на решителния двубой да присъства Лечева, която е и легендарен български спортист.

Директорът на турнира Sofia Open в "Арена Армеец" Кей Годкхинди благодари специално на Българска федерация по тенис и на президента на централата Стефан Цветков за неуморната работа и подкрепа.

На награждаването след финала присъстваха бившата номер 4 в световната ранглиста Магдалена Малеева, Весела Лечева - министър на младежта и спорта, Екатерина Генова - зам. председател на УС на БФТ, Ан Ласер - ATP Supervisor и Сагари Сагари Годхинди - представител на притежателите на лиценза на София Оупън - Брандплюс. Директорът на турнира Кей Годкхинди говори на корта преди награждаването на финалистите.

"Какъв невероятен финал! Поздравления за нашия нов шампион Марк-Андреа Хюзлер за фантастичната победа. А също и на Холгер Руне за страхотното Ви представяне в този финал. Беше прекрасно да ви гледам и двамата в София.

Изключително сме благодарни на г-жа Весела Лечева - министър на младежта и спорта, че днес беше с нас и за подкрепата, която ни оказват от министерството.

Също така едно голямо благодаря на Националната спортна база. На нашите дългогодишни партньори от Българската федерация по тенис начело с президента г-н Стефан Цветков - благодарим ви за невероятната подкрепа и упоритата работа, за да направим това събитие успешно.

Стефан Цветков е основната фигура и той докара турнира в София през 2016 година. Беше страхотно феновете да се завърнат в "Арена Армеец" тази година - ние сме много благодарни и бихме искали да ви благодарим за подкрепата на играчите през цялата седмица. И не на последно място, огромни благодарности на всеотдайния и трудолюбив екип на Sofia Open, който работи неуморно зад кулисите, за да организира това събитие всяка година", заяви Кей Годкхинди по време на награждаването.

На финала Марк-Андреа Хюзлер спечели с 6:4, 7:6 (8) срещу Холгер Руне.