0

А нди Мъри знае, че времето вече не е на негова страна. 36-годишният храбър шотландец призна, че още един пробив на голям тенис турнир може да не по силите му, след като падна в три сета от Григор Димитров и напусна Откритото първенство на САЩ.

Шампионът от 2012 година отстъпи снощи пред 19-ия поставен в схемата българин с 3:6, 4:6, 1:6. Самият Гришо свали шапка на Анди след успеха си, а и по време на мача джентълменски го поздрави с ракета в ракета при една уж неспасяема топка от рикошет на мрежата, която шотландецът по чудо достигна и отигра за точка (виж видеото към втория туит).

"Разочароващо е да не играеш така, както би искал“, призна Мъри след мача. 

„Може би трябва да приема, че силните, дълбоки удари и всичко, на което чувствах, че съм способен, може да не е изпълнимо".

Трикратният победител в Големия шлем почти се оттегли през 2019 година заради проблем с тазобедрената става, но този сезон изигра едни от най-добрите си мачове от години.

Той стигна до финала в Доха и с гордост отбеляза след първата си победа в Ню Йорк, че е на най-високото място в световната ранглиста (37-и), откакто му беше поставена метална става.
Но той стигна само до третия кръг на Откритото първенство на Австралия и напусна "Уимбълдън" във втория.

"Все още се наслаждавам на всичко, което е свързано с играта на високо ниво. 

Тренировките и опитите да се подобря и да стана по-добър, все още се наслаждавам на това. Това е, което ме кара да продължавам напред", добави упоритият шотландец.