0

И талианската тенис звезда Яник Синер се присъедини към Карлос Алкарас (Испания) и Даниил Медведев (Русия) и също се класира за третия кръг на „Уимбълдън“. Синер се справи със сънародника си Матео Беретини в четири сета, но и трите в негова полза бяха решени с тайбрек – 7:6(3), 7:6(4), 2:6, 7:6(4).

В третия сет фаворитът изглеждаше като предал се, след като допусна пробиви за 0:1 и 1:4, но след това вдигна отново темпото и малко след 23.00 часа успя да вземе мача с третия си успешен тайбрек.

„За мене е голяма чест да играя на толкова специално за тениса място като „Уимбълдън“. Днес имах и своя първи мач на централния корт, което наистина е запомнящо се и такова ще остане за мене. Благодаря на публиката за подкрепата, която беше невероятна“, заяви Синер след успеха си.

С епична победа се поздрави и австралиецът Танаси Кокинакис, който прекърши с много мъки съпротивата на Феликс Оже-Алиасим (Канада). Австралиецът спаси четири мач-бола на противника и в крайна сметка се поздрави с победата с 4:6, 5:7, 7:6(9), 6:4, 6:4. Неговият следващ съперник е Люка Пюи (Франция), който идва от квалификациите.

Ян Ленард Щруф (Германия) също отива в следващия етап, отстранил китаеца Чжъчжън Чжан в четири сета – 5:7, 6:3, 7:6(1), 7:6(8). Германецът направи 29 непредизвикани грешки в мача, но пък спечели 62 процента от точките си от първи сервис срещу 44 на 100 за китаеца, което му осигури и успеха в рамките на 2 часа и 55 минути. Следващото изпитание за Щруф обаче е много по-сериозно, тъй като ще излезе на корта срещу Даниил Медведев, пише БТА.