0

К уриозна ситуация се разигра при 77-ата победа на Рафаел Надал в Мелбърн.

Миналогодишният шампион стартира със 7:5, 2:6, 6:4, 6:1 над Джак Дрейпър (Вбр), след като съперникът му сам рухна заради крампи.

При 4:3 в първия сет Надал тръгна да вземе прилежно приготвената нова ракета за гейма, в който влизат новите топки. Оказа се обаче, че детето подавач се е объркало и е дало нея за наплитане вместо оставената от Надал. Ситуацията създаде смут, наложи се съдията по микрофона да издирва ракетата, но в крайна сметка носителят на рекордните 22 титли от Големия шлем прие всичко с усмивка.

В следващия кръг испанският ветеран очаква Макензи Макдоналд (САЩ), удържал 7:6 (5), 7:6 (1), 1:6, 6:7 (10), 6:4 над съперника си Брендън Накашима.

На въпроса дали фактът, че вече е баща на Рафаел-младши го мотивира още повече да побеждава, двукратният победител от Australian Open отговори: „Не. Винаги съм бил пределно мотивиран да печеля всеки турнир. Наслаждавам се на живота и е чудесно, че имаме нов член на семейството. Винаги съм обичал децата, те са прекрасни. Щеше да е доста тежко, ако не бях взел сина си в Австралия, тъй като не знаех как ще реагира на това да сме разделени за толкова дълго. Много се радвам, че съпругата ми се съгласи да дойдат с мен“.