0

С ърбия ще построи музей, посветен на легендарния си тенисист и национален символ Новак Джокович. Това съобщи президентът на страната Александър Вучич, цитиран от националната телевизия РТС.

Новината идва ден след като се разбра, че рекордьорът по титли от Големия шлем и прясно коронован олимпийски шампион ще играе демонстративен мач с Григор Димитров в София на 17 септември.

„Скоро ще започнем строеж на музей на Новак Джокович, за да покажем колко уважаваме това, което е направил, но и да привлечем туристи“, заяви Вучич по време на обиколка на строежа на Националния стадион в Сурчин край Белград.

В типичния стил на президент от бившия Източен блок той даде и нелеп пример за славата на Ноле: „Знаете ли колко китайските държавници го ценят – вижда се, когато искате да им подарите ракета на Новак Джокович, а те не смеят да приемат подаръка, защото смятат, че е твърде скъп…“

Изграждането на сръбския Национален стадион започна на 1 май тази година и е предвидено да има капацитет от 52 000 седалки и 4500 паркинг места.