0

З авърши и първият турнир от 9-тото издание на националната тенис верига Max Dynamics 17+! По традиция турнирът се проведе на кортовете в спортен комплекс "ДЕМА" като включваше мачове на сингъл и на двойки. През 2023-ра година лигата отново ще носи името на основния партньор - изотоничните напитки "Max Dynamics". Състезанието приключи успешно въпреки променливото време, а всички участници отново бяха на ниво и показаха завидни умения с тенис ракетата, като преобладаваше честната, коректна игра и борбата за победа във всеки един двубой.
Победител в игрите по единично за първи път стана Даниил Иванов, който на финала се пребори с добре играещият Ваньо Василев с резултат 5/3, 4/1. По пътя до финала, Дани успя да спечели три последователни мача, а на четвърфинала в много успорван мач завършил с тайбрек 7/6 (3), надделя и над Петър Василев, който е брат на финалиста.  Oт долната част на схемата Ваньо трябваше да изиграе на ниво четири поредни мача, за да се класира на финала. В съботния ден освен основния по традиция за всички загубили своята първа среща се дава възможност за допълнителни мачове в утешителния турнир. Там за пръв път със медал за първо място стана Владислав Енев, който се наложи над Ален Дечев с резултат 6/1. Финалистите освен предметни награди спечелиха и точки за основната ранглиста за веригата.
В турнира по двойки всички 14 двойки участници бяха в четири групи 2 групи с по 4 двойки и 2 групи с по 3 двойки и се играеше на принципа всеки срещу всеки. Първите две двойки от всяка група се класираха на четвъртфинал и с директни мачове помежду си се излъчиха финалистите. На първо място завършиха Цветан Михов и Явор Астарджиев, които на финала след множество обрати се справиха с опитната двойка Илиян Дробенов и Златин Мингов с 7/6 (4).


На полуфинала Михов и Астарджиев спечелиха срещу добре обиграната двойка Веселин Трифонов и Григор Шопов с 6/1, а  Дробенов/Мингов с далеч по-труден и завързан мач победиха другите дебютанти Боян Каролев и Рахамин Чалгъджан с 7/6 (3).
За всички участници отново бяха подготвени предметни награди, а за призьорите големи купи и медали. Основният партньор "Max Dynamics" предоставиха изотонични напитки, които помагаха на всички участници да са максимално хидратирани по време на своите мачове. 
Следващият турнир е предвиден за 30 септември - 2 октомври отново на кортовете на СК "ДЕМА".