0

Ф рансис Тиафо и Ян-Ленард Щруф се класираха за финала на турнира по тенис на трева в Щутгарт (Германия) с награден фонд от 796 хиляди евро.

Представителят на домакините Щруф изоставаше срещу номер 4 в основната схема Хубрерт Хуркач, но постигна обрат при 3:6, 6:3, 6:3.

33-годишният германец има шанс да спечели първа титла в кариерата си на ниво АТП, след като пласира 35 печеливши удара и спечели 85 процента от излизанията си на мрежата в двубоя, продължил един час и 12 минути.  


26-годишният поляк Хуберт Хуркач е спечелил една титла на сингъл на ниво АТП.

На финала Ян-Ленард Щруф ще играе срещу поставения под номер 3 Франсис Тиафо. Американецът се наложи срещу Мартон Фучович след трудно 6:3, 7:6 (11). Унгарският квалификант не успя да достигне до нито една точка за пробив в мача.

Заемащият 12-то място в световната ранглиста Тиафо спаси шест сетбола във втората част и се поздрави с краен успех след 96 минути.

Британките Кейти Боултър и Джоди Бъридж пък се класираха за финала на турнира по тенис на трева за жени в Нотингам с награден фонд от 260 хиляди долара.

Така в неделя една от тях ще спечели първата си титла от турнирите на Женската тенис асоциация.

26-годишната Боултър, която е номер 126 в ранглистата на УТА, победи в първия полуфинал сънародничката си Хедър Уотсън с 6:4, 7:5 за точно два часа игра. Критичен за Боултър бе вторият сет, в който тя изоставаше с 0:3 гейма, но успя да го обърне в самия му край.

С една идея по-лесно до успеха стигна 24-годишната Бъридж. 131-вата в света британка победи със 7:5, 7:5 французойката Ализе Корне.

И двата сета бяха равностойни, но с подкрепата на публиката Бъридж успя да направи решителни пробиви в края.

В седемте предишни издания на турнира само веднъж британка е стигала до трофея. Това се случи през 2019 година, когато надпреварата бе спечелена от Йоана Конта, пише БТА.