0

Б разилският тенисист Тиаго Сейбот впечатли на Ролан Гарос 2023, като победи втория поставен - Данийл Медведев.

Но не това е чак толкова интересно около бразилеца. А неговото тъмно минало. Оказа се, че той е в процес на тежък развод с инфлуенсърката Таяне Лима. Бразилската медия O Globo обаче разкрива, че Лима е била пребивана от тенисиста. И тя вади още по-шокиращи неща от общ техен чат. Красавицата пита: „Майка ти не харесва гейове, чернокожи или евреи, нали?“. Тиаго Сейбот отговаря утвърдително и пояснява. „Семейството на майка ми беше нацистко. Моят прадядо беше предшественикът на Хитлер. Той беше този, който доведе Хитлер от Австрия и му показа света“. И включва екранна снимка на нещо, което изглежда като стар семеен албум, сочещ към Хитлер, който „уважително“ поздравява, прадядото на Тиаго Сейбот през 1921 г. Надписът е написан с готически букви, „официалният“ шрифт на Третия райх.

А кой е прадядото на тенисиста? Той се казва Антон Дрекслер (1884-1942) и е основателят на DAP (Германска работническа партия) - всъщност малка политическа група с войнолюбива, крайнодясна и антисемитска идеология, а през 1919 г. Дрекслер е неин президент, пише "Марка".

Същата година, по време на митинг в бирария в Мюнхен, участник взима думата, за да се противопостави на предложението за отделяне на Бавария. И Дрекслер, впечатлен от неговата ораторска способност, предложи да се присъедини към партията. Неговото име е... Адолф Хитлер, който приема поканата на Дрекслер. По-късно Хитлер ще поеме командването на партията, вече като NSDAP (Националсоциалистическа германска работническа партия) и ще измести Дрекслер от нея, който ще умре през 1942 г.. Всъщност той не е „довел“ Хитлер от Австрия, както казва Тиаго Сейбот. Той напуска страната си, за да избегне военна служба, въпреки че по-късно в Германия се оказва обладан от воински плам, който не го напуска, докато не се самоубива в Берлинския бункер.

Дрекслер има две деца, Антон и Анемариа. Със сигурност е известно, че мнозина, замесени в престъпленията на Третия райх или страхуващи се от преследване, са избягали в Южна Америка. През годините много значими военни престъпници бяха локализирани в Южна Америка. Някои, като Адолф Айхман, Франц Щангъл или Клаус Барби бяха арестувани. Други, като зловещия доктор Менгеле, умряха там.

Освен това Бразилия вече е имала важна германска колония и следователно „национални“ структури много преди Втората световна война. Всъщност големите дирижабли, чийто флаг стана Третият райх, Хинденбург и Граф Цепелин II, пътуваха редовно до Рио де Жанейро. Следователно изобщо не е невероятно „признанието“ на Тиаго Сейбот да е истина.