0

С ръбският треньор Младен Манойлович ще води мъжкия баскетболен отбор на Рилски спортист през новия сезон, обявиха официално от клуба.

Специалистът е роден на 21 февруари 1982 година и е възпитаник на Спортна академия Белград. Той ще работи в екип с досегашния помощник-треньор на самоковския клуб Любомир Киров.

Манойлович владее английски, руски и сръбски език. Отлично запознат е със програмите за спортна статистика и анализ InStat и Synergy. Треньорската му кариера започва през 2003 година и преминава през различни отбори, включително руския Зенит.

Младен Манойлович стартира кариерата си в сръбския БК Атлас, където води състава при 16-годишните момчета в период от три години. 

Следва период в БК Суперфаунд, където е помощник-треньор в продължение на три години, а след това се насочва към сръбския БК Дунав. Там специалистът изкарва две години, след което става старши-треньор на отбора до 18 години в руския Олимпик Скул Гомелски, където работи до 2014 година.

По-късно сръбският треньор изкарва три месеца като треньор на 18-годишните юноши на БК АвтОдор и се завръща в Сърбия, за да поеме женския тим на Партизан. 

За сезон 2015/2016 Манойлович се връща в Русия и работи като координатор на отборите до 18 и до 21 години на БК Зенит, където изготвя и индивидуални програми за работа на младите състезатели.

Година след това Младен Манойлович става старши треньор на отбора на БК Зенит до 18 години, а по-късно е назначен и за помощник-треньор в първия тим на клуба, където остава до 2019-а.

Треньорът продължава кариерата си в Русия като старши-треньор на женския Чеваката Вологда, а през 2022-а се завръща в Сърбия и работи като асистент на Душко Иванович в Цървена звезда.

С гранда от Белград Манойлович печели Купата на Сърбия, играе финал в сръбското първенство и Адриатическата лига лига и приключва на десето място в Евролигата.