0

Т енис турнирът Sofia Open 2023 ще се проведе от 4 до 11 ноември в „Арена София" и зала „София", съобщиха от Българска федерация по тенис. Елитът на световния тенис ще дойде отново в България за осмото издание на турнира от сериите ATP 250 в София.

Българската федерация по тенис спечели правото да организира надпреварата, която трябваше да се състои в Тел Авив, но беше отменена заради военните действия в Израел. 

"След огромни усилия БФТ успя да направи голям подарък на българските фенове на тениса", се казва в информацията на БФТ.

До момента са записани 19 участници за основната схема на Sofia Open 2023: Тейлър Фриц, Франсис Тиафо, Лоренцо Музети, Бен Шелтън, Адриан Манарино, Алехандро Давидович, Себастиан Корда, Ян-Ленард Щруф, Себастиан Баес, Томас Ечевери, Ласло Джере, Макензи МакДоналд, Роберто Баутиста Агут, Макс Пърсел, Алексей Попирин, Миомир Кецманович, Себастиан Офнер, Александър Вукич, Мартон Фучович.

В края на миналата седмица от ATP съобщиха, че „решението за отмяна на турнира (в Тел Авив) от ниво ATP 250 е взето в тесни консултации с експерти по сигурността, като безопасността на играчите, персонала и феновете е приоритет.“

София замести Тел Авив в календара на АТР. Миналата година турнирът в Израел бе спечелен не от кого да е, а от самия Новак Джокович. Испанският град Хихон също поиска турнира, но София предложи 325 000 евро повече, съобщи мадридският спортен вестник "Ас".

В същата седмица, в която е Sofia Open 2023, има и друг турнир от сериите АТР 250 - в Мец, Франция (Moselle Open).

Захвърлихме АТР 250 Sofia Open: Няма такава държава, възмути се Димитър Кузманов

Класен тенис или чували с бюлетини? От ЦИК зависи престижен турнир в „Арена София“