0

V като Виктория: Томова помете всички по пътя си до титлата на червено във Валенсия без загубен сет в турнира с награден фонд от 100 000 долара

Виктория Томова спечели титлата от турнира по тенис на червена настилка във Валенсия с награден фонд от 100 000 долара.

Във финала първата ракета на България надигра румънката Жаклин Адина Кристиан със 7:5, 6:3 за час и 43 минути игра. Това бе нейната пета победа от 5 мача във Валенсия, където тя не загуби сет.

За 28-годишната Томова е осма титла в кариерата и трета за 2023 година след победите ѝ на турнирите в Сарагоса и Чикаго.

Финалната среща във Валенсия, която противопостави втората в схемата Томова на третата Кристиан, предложи нужните емоции на зрителите, особено в първия сет.

В него българката поведе с 4:1 гейма с два пробива, но позволи на румънката да изравни при 5:5. Този спад в играта на българката обаче се оказа само моментен и тя веднага успя да реализира нов пробив за 6:5, след който спечели и първия сет.

Във втория предимството на софиянката бе много по-голямо. Тя поведе с 3:1 гейма и контролираше спокойно срещата, а в края успя да направи дори още един пробив, с който приключи двубоя.