0

С пециализираното издание The Athletic направи анализ на изминалото лято при отборите от НБА, включително на Сакраменто Кингс, където ще се подвизава българската звезда Александър Везенков.

"Очаква се подобрение в офанзивен план от Кийгън Мъри, както и принос в атака от пейката от Везенков, който е MVP На Евролигата и вече доста време е в Сакраменто, като според източници от самата организация, тренира изключително здраво и впечатлява с успеваемостта си в стрелбата по време на подготовката", пишат зад Океана за българина.

"Ако сте били в очакване на този голям ход, който да превърне Кингс от плейофен отбор в истински претендент за титлата, то той още не се е случил. Но пък Монте МакНеър (генераленият мениджър на отбора), запази състава стабилен. Цялата стартова петица се завръща - Де'Аарън Фокс, Кевин Хюртър, Харисън Барнс, Кийгън Мъри и Домантас Сабонис. Тази група бе №1 в НБА по изиграни минути заедно", допълват от „The Athletic“.

Везенков и "кралете" откриват предсезонната си програма на 9 октомври с двубой срещу Торонто Раптърс.

По време на медийния ден, който се проведе нощес наше време Везенков обяви, че няма търпение новият сезон да започне.

„Нямам търпение да дойдат мачовете, да усетя емоцията на НБА отвътре. През този един месец времето минаваше бавно – без мачове, без тренировъчни лагери. Различно е. Ще се насладя много повече на престоя си, когато сезонът започне, започна Саша.

„Хората от организацията на Сакраменто ме накараха да ги почувствам като мое второ семейство, за което съм им наистина благодарен. Благодаря и за подкрепата на родителите си. Вече нямам търпение сезонът да започне.

От играчите до президента - всички са много добри хора. Помагат ми, интересуват се дали всичко е наред. Връзката е различна. Не можеш да го опишеш, ако не си го изживял.

Всеки следващ ден е по-добър. Това и очаквах. Различно е. Идвам от друг континент, от друга държава, но както казах неведнъж, тук съм, за да сбъдна мечтата си, да работя и отборът да побеждава.

Мисля, че всички са наясно какво може отборът в нападение. Това е страхотно. Предизвикателството ще е да се подобрим в защита. Трябва да се подобрим там, това ще става с мачовете, но трябва да поддържаме и нападението си на много високо ниво.  Това е ново предизвикателство и за мен. Самият аз съм много мотивиран и ще работя да се подобрявам всеки ден.

Всичко тук е страхотно. Сакраменто е спокоен град. Като едно голямо село е. Разбира се, казвам го с уважение. Много е приятно.

Всеки може да види какъв е един баскетболист, но най-важното е да бъде човек. Това е разликата. Всички добри играчи могат да бъдат All star, може да работиш за това, но да бъдеш същия човек, който си бил в началото, да помагаш на другите, но да поставяш отбора на първо място наистина е ключът.

Баскетболът в НБА е различен, скоростта също. Това е различна игра. Ще бъда готов за всичко, трябва да си готов да се възползваш от шанса си. Мисля, че мога да помогна на тима и когато треньорът реши да ми се довери, ще съм тук.

Няма значение дали ще съм титуляр или ще влизам от пейката. Най-важното е отборът да печели. Ако това се случва, всички играчи са щастливи и органзацията работи по-добре.

Кийгън Мъри работи наистина упорито, много е спокоен. Не говори много, но е трудолюбив. Мога да видя себе си е него, когато бях млад. Очевидно, това е различно ниво, но и той работи всеки ден, за да подобри нивото си.

За публиката в Гърция е различно, трябва да го изживееш, за да видиш как е. Беше забавно, защото видях треньорът Майк Браун, който беше дошъл, как снима с телефона си публиката. Това е друга култура. Те подкрепят отбора си по страхотен начин, но понякога и не толкова. Миналата година четвъртият мач не завърши в първенството. Наистина е различно.

Не познавах останалите играчи, когато реших да дойда в Сакраменто. Виждайки колко много опит притежават в НБА, колко сериозно се трудят и какви добри хора са, те ми показаха, че взех правилното решение, сподели Везенков.